03 October 2011

Nice story

ari tu ada la bli bku Hlovate...tjuk dia contengan jalanan...bahasa dia cm biase la klu Hlovate yg write, mmg sempoi je..but seyesly isi-isi penting dia mmg bez..mmg btl2 pengalaman perjalanan mencari Tuhan...rs gak la sentap kat 2, 3 bahagian..bukan apa..juz ayat2 yg dia ckp tu btl la...

The man that decided to change at the twelfth hour dies at the eleventh hour.
haaa faham xayat tu??sure xpaham kan..so nye buku ni aku sgt2 syorkan kat sume org..coz this is a really nice book...light but the content is very useful.. thanks to Hlovate coz buku ni wat aku sedar byk perkara...tp untuk mengikutnya, Insya-Allah....aku akan cuba untuk mengikut nye...yang penting sume yang kt lakukan harus lah bermula dengan niat...

ni la novel contengan jalanan nye...hayati ble bc ye

29 September 2011

Kamu yang di sana

Kamu...eh kamu...kamu la...
dengar lah sini...
ekkk.... ekkkk....
nak ckp cket je....
emmm yang...yang....yang...
aku rindu kau sangat-sangat.....
aku sayang kau sangat-sangat.....
dengar tak ni??
emm ok lah...
nak cakap tu je...
bye....

24 September 2011

Serabut selirat.....

ahhh aku tahu tapi xtengok..aku ok..tapi td aku tengok aku sakit...aku tengok dia yang satu lagi...sepi...aku senyap...aku tengok dia makin menjauh, aku terasa...kenapa aku dua, tiga hari ni...aku keliru...aku cuba keluarkan semua yang kusut..makin kusut...aku serabut...aku cuba luruskan apa yang berpintal..tidak kejumpa pengakhiran nya...aku lepaskan dia...dia mencari...aku lepaskan dia...dia senyap..mungkin in yang terbaik...aku lepaskan dia...jika dia jodohku, satukan hati kami...dekatkan ingatan kami antara satu sama lain...hadirkan dia saat aku serabut..berpintal..ketemu jalan mati atau dalam pembinaan...hadirkan aku sebagai penenang hati dia saat dia kebuntuan..kepenatan...kebingungan....kekeliruan...kesusahan hati....hadirkan aku sebagai penenang jiwa dia...ini pintaku...dan jika dia bukan jodohku, redhakan aku dengan ketentuanMu...
saat ini mata terasa panas...terasa basah...aku tahan..aku telan...sakit tapi ku diam....moga aku tenang dari rasa beserabut selirat ini....

10 September 2011

Tersentap

hari ni (eh da kira semalam la kan..huhu) 1st tym org ckp secara serius ngn aku dpn2 mke aku sendiri yg aku ni kejam...xde perasaan..saat kata-kata tu menyapa telinga ni, jantung aku seperti berhenti berdegup...nafas terasa sesak...fikiran terasa beku...eh ni da cm org ucapkan kata-kata cinta kat kita kan..tp dalam hal aku ni dia cakap aku ni kejam xde perasaan...so cmne? cam jatuh cinta gak ke rasa dia?ahhh xkisah lah, yang penting kata-kata tu da di ucap pun pada aku...
sesaat, dua saat, tiga saat...otak aku pun cuba mencernakan apa yang dia cakap tadi..kejam??xde perasaan?? apakah? ni seyesly pe yang aku alami..satu saat..dua saat.. tigaa saat...aku xtau bpe lame otak aku cuba tuk cernakan maksud kata-kata tu...lama juga la aku cuba fikirkan kata-kata yang berupa kata dari hati seorang lelaki pada aku direct..xde gne msg, xde gne call, xde gne blog, xde gne wallpost..xde gne coment kat fb..mmg live dia bg kat aku...
hati dan perasaan ni mana lah boley dipaksa2..kalau hati tu xterbukak tuk org tu, xkan aku nak ckp ngn ati,"wooiii2 bkk la pintu ko bg dia ni masuk..." xlogik la kan..tapi aku kejam begitu ke? aku xde perasaan ke? aku punya perasaan...tp aku jaga, coz aku xnak terasa sakit itu lagi..hati aku belum bersedia untuk menerima org tuk aku syg n org tuk syg aku....grrrrrr~~

22 August 2011

Fly, fly.....



i feel like flying
flying towards you
you who own my heart now
you who my heart belong to now

i feel like flying
fly like an eagle
search north to south
search for the one that melt my heart

i feel like flying
fly towards you 
who my heart miss the most
till my tears run down my cheek

i feel like flying
fly with the warmth of feeling
feeling that i will see you
you who the person i miss the most
you whom i think i felt for ......

21 August 2011

The making of Biskot raya.......

hehe kalau ikutkan tarikh tinggal lagi 8 hari lagi nak raya..td baru la g shopping beli barang-barang tuk wat biskot nye.. perancangan awal nak wat dalam 4, 5 jenis je biskut raya ni..tapi da tambah-tambah dengan biskut yang mama nak buat, ngn yang ada tambah last minit, xtau la ada berapa..

so misi di awal pagi (pagi ke? dalam kol 11 baru kua uma, emm kol 11 tu kre pagi la kan, so pagi jela) aku bersama-sama mama n adik bergerak ke Cowboy (tempat ni jual barang-barang secara borong n agak murah la tu yang g sini je) mencari barang-barang yang di senaraikan awal-awal lgi.. berbekalkan list barang yang xbpe panjang

ni la list nya.. abaikan yang 135 tu ye..xtermasuk dalam senarai
aku, mama n adik mencari barang-barang tersebut. well oleh kerana misi shopping kami kali ini tidak disertai pleh ayah, maka barang-barang yang xde dalam senarai pun masuk ke dalam troli. dan pencarian kami itu berlangsung selama 4jam. penat xya cakap la. aku rasa cm ley kurus klu tolak troli tu hari-hari, berat woo....
ni separuh penuh. ada lagi yang diambil tp xlarat dah nak mek pic troli yang penuh tu..
sampai je rumah, sort la barang-barang, mane bekas-bekas tuk biskut tu soh dak adik basuh. dengan rela hati tanpa di suruh banyak-banyak kali dia menurut. haha ini sangat ajaib ye. kenapa? sebab dia da xsabar dah nak wat biskut.
biscuit workshop :p
proses mengayak tepung-tepung gandum :)
dak adik dan tepung-tepung nya

tepung dalam bekas comel
roasted almond..yummy~~

b4 masuk dlm oven
melting in the oven
oleady baked....
ready to be keep n eaten :).. looks yummy
ini la kisah kronologi biskut cip coklat adik..kalau xde pape mlm ni bersambung lagi misi membuat biskut ni...misi biskut aku n mama lak..hehe akan di upload kronologi dan jln cerita nye ok.. :)
bau biskot ni je dah mengoda kami-kami pembuat biskut ni...xsabar nak tgu waktu buke n rasa biskut ni hehe....maaf ye jika ada yang terliur tgk pic ni :)

07 August 2011

Ingatlah


'Disaat kamu ingin melepaskan seseorang.... Ingatlah pada saat kamu mahu mendapatkannya
Disaat kamu mulai tidak mencintainya......     Ingatlah saat kamu jatuh cinta padanya
Disaat kamu mulai bosan dengannya....         Ingatlah selalu saat terindah bersamanya
Disaat kamu ingin menduakannya....             Bayangkan jika dia selalu setia
Disaat kamu ingin membohongi dirinya....     Ingatlah disaat dia jujur padamu
Maka kamu akan merasakan ertinya dia untukmu
Jangan sampai saat dia sudah tidak disisimu
Kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu
Yang indah hanya sementara
Yang abadi adalah kenangan
Yang ikhlas hanya dari hati
Yang tulus hanya dari sanubari
TIdak mudah mencari yang hilang
Tidak mudah mengejar impian
Namun yang lebih susah mempertahankan yang ada
Kerana walaupun tergengam bisa juga terlepas
Kerana tanpamu cinta tidak mungkin aku disini'


05 August 2011

Persahabatan 10 tahun

ahh aku sedih..kenapa aku sebagai best fren dia yg kenal dia dari kami form 2 terpaksa melupakan begitu sahaja. aku tau kamu tunang dia. tapi kamu kena la faham juga yang aku dan dia hanya kawan baik. dan mungkin dia mengangap aku sebagai seorang adik sahaja dengan perangai ku ini. kamu, aku tidak mintak lain. faham lah hubungan kawan baik kami ini seandainya kamu tunang dia. aku gadis, aku tahu perasaan kamu, tapi faham la juga perasaan aku. aku tidak punya ramai kawan baik dia salah seorang nya, kalau aku kehilangan dia, apalah yang ada pada ku lagi? dia yang paling faham aku, perangaiku, keinginan aku. kamu kenal dia baru 2 tahun, tapi kenapa persahabatan aku dengan dia yang berusia 10 tahun harus berakhir kerana kamu cemburu akan aku dan dia? 

aku sedih kamu tidak faham akan dia, tunang mu. tidak yakin dengan perasaan dia. demi oersahabatan ini juga, aku merelakan melupakan persahabatan kami demi kamu. kerana kamu kebahagian dia. biarlah aku sendiri. melihat kebahagian mu dan dia. dia ibarat abangku. aku mahu melihat kamu dan dia bahagia. cuma 1 pinta ku, jangan lah kamu melupakan aku pada hari bahagia kalian. aku sentiasa mendoakan kebahagian kalian.

dan kesekian kalinya, air mataku tumpah gara-gara ini. melupakan sahabat terbaik dan terapatku demi kebahagian kamu. hati ku menangis. hati ku terhiris dengan kata-kata mu. tiada yang lebih bahagia dengan melihat kebahagian terpancar di wajah kalian-kalian. 

semoga berbahagia kalian. tentang aku, jangan la kalian ambil kisah. tersentuh hati ku membacanya. dia tetap kawan ku dunia akhirat. kamu juga sudah ku anggap kawan ku. biar ku derita demi kawan-kawan ku..

 dulu, kita bergini.
kini, kita tidak lagi kwn baik..maaf kan aku sahabat. ini untuk kebaikan mu juga. dan untuk menggelakkan dari diri ku dipersalahkan.

01 August 2011

Cikgu Suhada dan Ustaz Amirul

Siapa yang xkenal dengan watak cikgu suhada, seorang guru tadika yang penuh dengan sopan santun dan kuat agama dalam cerita epilog syurga cinta. watak yang dipegang oleh Heliza.
dan siapa pula ustaz amirul? ustaz amirul ada lah watak yang dipegang oleh ashraf muslim dalam cerita ustaz amirul sendiri. seorang lelaki yang warak dan cuba menembus dosa lalu kerana meninggalkan kekasih nya pada suatu masa dulu untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara. dipersalahkan oleh keluarga kekasihnya kerana menjadi penyebab gadis itu membawa diri dan tidak pulang ke kampung halaman untuk jangka masa yang panjang.

 cikgu suhada


ustaz amirul


Dua watak yang penuh dengan nasihat dan menjadi idaman setiap gadis dan teruna di malaysia, malahan di seluruh dunia. jika yang lelaki inginkan seorang perempuan seperti cikgu syuhada sebagai teman sepanjang hayat mereka, tidak kurang juga dengan si gadis, yang menginginkan seorang lelaki seperti ustaz amirul untuk menjadi teman mereka sepanjang hayat mereka.
jumlah wanita melebihi jumlah lelaki di dunia ini. sudah termaklum di serata tempat. maka kalau seorang lelaki itu tidak menepati seperti uztaz amirul, bagaimana? adakah sang gadis tidak akan berkahwin? dan jika sang gadis seperti cikgu suhada semua sudah dimiliki, bagaimana pula? sang teruna pula tidak berkahwin? sedangkan masih ada lagi lelaki- lelaki dan gadis-gadis diluar sana.

kita sentiasa inginkan sesuatu yang baik dari kita. kita inginkan kata-kata 'lelaki yang baik untuk perempuan yang baik' dan ' perempuan yang baik untuk lelaki yang baik'. tetapi adakah kita telah menilai diri kita sebaik nya. baik kah kita? atau kita sudah menjadi yang terbaik? atau sudah cukup baikkah kita untuk mendapat dia? atau dia baik, layak kah kita untuk mendapat dirinya? adakah kita sebaik dirinya atau sebaris dengan baik nya dia? pernah tidak perkara ini bermain difikiran kita selama kita terasa menginginkan seseorang itu?

bagi aku sendiri, kadangkala aku terleka, terasa bahawa diri ini baik n i deserves him! begitu angkuh dan tidak sedar nya diri kala itu. dan ternyata dia bukan untukku.
kini aku tersedar dari lena yang panjang, jika aku inginkan yang terbaik untuk diriku, maka aku harus jadi yang terbaik untuk dirinya. walaupun diusia begini, tetapi masih tidak terlalu lewat untukku mengorak langkah untuk berubah dan merubah diriku untuk menjadi yang terbaik untuk bakal suami ku, walau siapa pun dirinya.

sang gadis dan sang teruna di luar sana jika kamu inginkan yang terbaik untuk diri kamu, kamu harus menyiapkan dirimu untuk menjadi yang terbaik untuk bakal suami/isteri kamu. jangan mengharapkan kamu untuk mendapat yang terbaik sedangkan diri kamu tidak menjadi yang terbaik untuk diri nya.

renung diri kamu dan cari kekurangan dirimu supaya kamu dapat memperbaiki dan menjadi yang terbaik untuk bakal teman sehidup semati mu sepertimana kamu mahu untuk dia menjadi yang terbaik untuk dirimu sendiri.

Lengkapkan dirimu selengkapnya supaya kamu bersedia untuk mendapat yang terbaik untuk dirimu begitu juga dengan dirinya. 

26 July 2011

bila bosan melanda diri

setakat cuti ni aku xde wat pape pn..novel aku pun terbiar je..bukan xnak smbg, tapi xde mood n ilham..cmne nak smbg kan..lpe lagi nak call zapcity..klu cmni la gaye nye, cmne la nak dpt P b4 rye..ssh la kan..huhu so kne wat reminder tuk call zapcity esk ni..then i'll be fine la kot..huhu 

otak n perasaan ni mmg pelik kan..tgh lepak2 tgk tb pn dia stil bekerja...bukan aku yg soh..tp dia melayang-layang..nak wat cmne..tbe2 cm terpikir nak kawen..haha hello, yg nak kne kawen tu abg..yg ko pun sibuk-sibuk pehal??pelik la..cmne la agak nya klu kwen tym belajar ni?ley coup up ke?both stdy n house?boley seimbang ke both nye?

haisshh npe la aku tbe2 terpikir benda yang aku rasa patutnya aku pk lme lagi..lama ke??hurmm 2 o 3 years lagi kan, so ley la lame lg wlpun xbpe nak lama..agaknya sbb 2 month lagi ieka nak kawen kot..n dlm diz week nak g merisik tuk abg..rye ni dia tunang..then next year dia kawen..haha aku lak yang terasa nak kawen skli..jgn nak ngada la cik nurhafizah ooiii...mau kena bebel ngn ayah 7 hari 7 malam kang...wait wait, what??ayah nak bebel 7 hari 7 malam??mmg mmp la tu kan..tp mana la tau kan tbe2 je..huhu xsanggup dgr..kang ada yg jd drma air mata..bukan nya xtau kamu tu cmne fizah..haha lg 1 ada ke calon nye??haha mayb ada myb xde..so jgn nak berangan nak kwen skng..tgu ble da dpt hulur wet kat mama, ayah n adik2 br pk nak kawen..so klu nak cmtu, kne la stdy tul2..bkn men2..

haiisshh makin hari aku makin malas nak stdy..rasa cm xnak stdy pun ada gak..nak kena marah ni...spe2 tolong marah diri ni ye kalau dia xnak stdy..

senyum dan tertawa sambil membuat post ni...ni da bosan tahap maxima la ni...smpi ley terpk bnd ni...hampeh tul la otak kamu ni fizah..sudah2 jangan pk yang bukan2...enjoy your life dlu okeh! peace n smile ^_^

25 July 2011

Kenapa??

aku xtau la..but lately ni 'Ilham' asyk bermain kat minda jee..asyk rs rindu dia je..rasa2 nya cm one sided je..tp, mne de tp2..da mmg one-sided je..nak wat cmne..pd dia, i'm nothing..da sah-sah la one-sided cik fiza oii..so nak wat cme??ba o truskan gak rasa ni..well rasa ni datang n pergikan..so juz bia je..serah kan pada yang lebih tahu siapa yang akan berdiri masa org susah n senang nnt..masa suka dan duka..masa muda dan tua..org cakap kalau dia betul jodoh kt, tinggal lme mne pun, jarak jauh mana pun, walau dia xde rasa pun kat kt skng ni, kalau dia betul jodoh kita, dia akan tetap akan jadi jodoh kita..tp kenapa bila sebut bnd2 ni hati org kuat pada 'Ilham' tu?rasa menarik2 je dia di hati ni..kalau lah dia punya rasa yang sama, alangkah indah nya~~ bercinta saat muda~~ eh da pe lagu ni masuk lak ni..huhu
tapi seyes skng ni terasa yang 'Ilham' tu dekat dihati org ni..berdebar2 je jntung ni...dup dap dup dap laju tau..cm lari 100m pecut..wajah nya terbayang-bayang di ruangan mata ni..haha jiwang lak plak post kali ni..ngada tul la..

Oh 'Ilham'...mohon kau punya rasa yang sama sepertiku..

21 July 2011

Ilham

Ahh Ilham lagi..saat ini, tika ini, aku menginginkan ilham itu di sisi ku..tapi aku masih belum ketemu ilham itu lagi..mencari? tidak juga.. well klu da xcari tu , cmne ilham nak ada..pe la kamu ni fiz, xcari alih-alih nak ada je ilham tu..tapi dia yang aku mimpi tu bkn ilham aku ke?tah la..tapi bila keadaan xsihat ni, sangat-sangat nak ilham tu ada di sisi..memanjakan diri ini..menjaga, menyayangi diri ini lebih dari segala nya..

well, mungkin satu hari, satu masa, aku akan berjumpa dengan Ilham hati ku ini..Ilham hidup ku ini...sehingga aku mampu bermain dengan kata-kata, seperti mana zaman sekolah ku.. ahh zaman itu manis, banyak juga pahit nya, tapi aku hanya mahu ingati yang manis nya sahaja, kerana aku rindu manis itu..pahit itu pengajaran buat ku..pahit itu pengalaman diri ku..

demi sekeping hati dan sebuah kehidupan, aku serah kan pada-Mu untuk menentukan Ilham ku itu..biar la dia hadir tika ini..tika aku mula mengenak erti hidup, tika aku mula merangkak pergi dari alam bergelar pelajar, tika aku ingin melangkah kearah kerjaya... biar dia bimbing dan mengajar aku erti dan bagaimana mengharungi semua ini.. biar dia menjadi kekuatan diri ini..

Ilham, hadir lah kau dalam mimpi-mimpi ku...
Ulit la diri ku dengan bahagia mu walau dalam alam maya sekali pun..
Ilham, hadirkan la rasa yang selama ini aku terlupa, rasa sayang dan menyanyangi seseorang..
Ilham hadir lah dikau dalam alam nyata ku...
Aku terlalu leka mengimpikan seorang Ilham yang belum tentu wujudnya lagi.. tapi menyebut Ilham membuat aku tersenyum mengingati rasa dan mimpi itu.. terima kasih Ilham kerana hadir dalam mimpi ku untuk ku rasa rasa itu lagi.. tapi sejak itu jugak, kau tidak lagi hadir dalam mimpi-mimpi ku lagi..kemana kau menghilang? aku rindu rasa itu..sangat-sangat....

Hadirlah kembali wahai Ilham....

20 July 2011

Jerebu + Panas + Hujan

Apabila Jerebu + Panas + Hujan yang xmenentu, maka terhasil la demam... ini yang sedang melanda diri ini...woshh gila berabuk blog ni...mau bersin xenti-enti ble wat spring cleaning kat blog ni..tgu la mngu dpn aku wat spring celaning..skng ni pn dok mengheret diri ni g pratikal ni..klu xda lme dok tdo kat uma..uma means melaka..hell, it's been like ages that i've been home..missing my mom n my room already..ouh that's too need a total cleaning..since i left it so many month back then...mntk2 la xdemam blk ble kemas blk tu.. allergic with dusk n yada2...


hope all mnum air kosong dengan jumlah yang banyak since it can supply moisture to the body beside to keep enough fluid in the body so that the body isn't lost alots of fluid from the body..n have enough rest sebab xcukup rest pn ley wat bdn kt letih n xsihat..so anak-anak, jgn lpe mnum air kosing ye, bkn ais, dengan jumlah yang banyak.n rest la secukup nya, bukan terlebih cukup..hehe 2day advice..

30 June 2011

Hasrat hati ini........

aku mahu menjadi superman eh superwomen.. kerana superman@women ni kuat.. dia ley terbang ke mana saja dia nak g.. dia ley dgr bnd dari jauh.. pendek kata dia hebat.. tapi mana ada superhero yang xde kelemahan kan..cm superman kelemahan dia louis lane, kryptonite... emm aku sti la ada gak kan. wlpun xtau lg skng ni.. ahh sekuat mana pn kita, kelamahan tu tetap ada..

adakah menolak seorang yang sgt ske n cintai kita tu 1 kesalahan? aku pn xpasti. tapi kadang2 aku rs aku teruk sbb xterima dia. ada pepatah yang mengatakan terima lah org yang syg kt dari org yg kt sayang.. tu apply to guy or woman ea? stil xdapat nak buktikan. tapi setelah hati ni bahagia kemudian terluka banyak2 kali, harus kah aku begitu cepat menerima insan lain dalam diri ini? aku pn keliru.. aku xpasti. kerana yang nyata, hati ku belum sembuh dari kelukaan itu. aku takut untuk menerima kebahagian lain yang hujung nya aku masih xpasti. ahh bisa sj semua yang berlaku kita tau ending nya kan. so why not take a chance in it? katamu sungguh senang kerana sakit ini aku yang tanggung.. 

seperti bait-bait lirik anang herman syah ft syahrini 'jgn memilih aku, bila kau xbisa setia, kau xmengrti aku, diri ku, yg pernah terluka, cinta'

sering kali air mata ku gugur mendengarkan lagu ini. aku tidak menyalahkan sesiapa..aku tidak hukum sesiapa..cuma aku pernah terluka. kerana aku takut aku akan jatuh dan tidak bisa bangun lagi. hati ku fragile, mudah rapuh dan mudah hancur.. maaf sesungguhnya aku tidak bisa menyayangi dirimu seperti mana kamu menyayangi diriku. 'kerna hasrat hati ini xmungkin berpisah darimu.' 
ahh aku confuse..aku keliru..aku serabut.. 

kata la apa pun..kata lah aku bodoh.. kata lah aku self-fish.. aku hanya melindungi hati dan diri ini dari terluka..

29 June 2011

Minggu ini

Diz lately bdn rs xsdp je..rs cm dmm..but xtau la..smlm je lsung xon econ kat lab tu..tp dia nye beku tahap kat pergunungan alps..xley blah sejuk nye..nak berjalan-jalan, aku xtau lak nak g mne kan..so dok jela dlm lab tu diam-diam.. ni pn da bpe ari aku dok tdo awal, skt ple n dada la ni..haisshh xley nak wat pe lsung..ni pn btuk cam da agak-agak nak teruk ni..asal btuk je, of coz la dada pn dok ikt skt..haa ngn ple2 skli join...ubat? mne datang lak ubat ni..mmg xpnh ada dlm simpanan...gara-gara mkn bihun sup (daging) ari tu skng ni aku tgh suffer skt perut..asl kol 3 pagi je aku sti tjg coz prt aku rs sebu..haisshh mcm2 la kamu ni fiza..haha tula ayat abg aku klu aku ngadu kat dia yg aku xchat..but now, even aku xchat pn xde da tmpt nak ngadu..dia lak xde kat cni..missing him a lot now..ni pn tgh suffer severe headache, skt prt n a bit of chest pain..ouh xlpe gak ngn sweater yg tersarung ni..pg ni rs cm sejuk semcam je td tu yg srung swter ni..

gtg n get ready to go to work..tp sume org xde..ada meeting..so lets see wat can i do today...

27 June 2011

I'm falling in LOVE.................

Love a Red rose.

Now officially my heart n my feeling is like this..
Semerah bunga mawar yang  kembang merkah..
Menghiasi setiap genap hati dan perasaanku..
Tahap kepink-an hatiku berada ditahap yang paling tinggi..
Ini baru yang ku rasa, jika rasa ini berbalas dan menjadi nyata, maka ke-pink-an nya akan menjadi-jadi pink nya..
Merah yang ada akan menjadi semerah merah cili yang ada.
Warna-warna yang indah yang sering didefinasikan untuk perasaan indah sebegini rupa..
Semerah lada dan Sepink bak pakaian lolita..
Ahh aku tidak gemar pink sebenarnya, tetapi warna itu kian memenuhi hati dan perasaanku ini..
Terima kasih untuk layar bahagia semalam Ya Allah..
Aku akan menyimpan perasaan yang hadir tika aku dan insan-insan lain sedang berlayar di alam mimpi yang tidak pasti...
Tapi aku tahu perasaan sebegitu rupa memang hadir..
Aku bersyukur pada-Mu kerana memberi aku peluang untuk rasa perasaan itu walau sekejap..
Usik-usikan itu membawa kebahagian itu menjelma..
Adakah dia orangnya? 
Masih menjadi tanda tanya dan masih dalam pencarian..
HAdirkan lah insan yang dapat memberiku rasa itu..
Aku rasa tenang, aman dan pastinya bahagia...
Sehingga ke pagi ini aku masih lagi merasai rasa itu..
Rasa cinta dan dicintai..
Rasa sayang dan disayangi..
Rasa bahagia menyelubungi hati dan diri...
Rasa yang hampir-hampir aku lupakan rasanya..
Hadirmu tepat pada waktunya...
Biarkan rasa ini bermain dihati ku untuk sementara ya..
Aku pohon..


26 June 2011

Ilham....

Ilham bukan sahaja datang dari benda or persekitaran.. Ilham pun ley datang dari orang.. Tapi dalam kes aku ni, xtau lagi dari mana datangnya ilham aku..tp untuk hari ini, aku langsung xde ilham tuk terus kan karya aku..mana la aku nak cari ilham ni..



kalau aku pat jumpa orang yang bagi aku ilham..aku akan teersenyum sepanjang hari..hehe tapi siapa kah orang yang aku boley tujukan lagu kesukaan aku ni...masih lagi dalam tanda tanya..masih lagi mencari-cari orang untuk ditujukan lagu Man Bai- Kau Ilhamku.. supaya aku pun boley nyatakan pada dia bahawa dia adalah ILHAM ku....
sekarang aku amat perlukan Ilham itu...semoga aku berjumpa dengan orang itu..smile n be cool....  ^_^

25 June 2011

Misi terbaru......

Misi mencari Ilham...spe Ilham tu??
Ilham ni bukan lah name orang..tetapi ilham untuk menyiap kan novel ku.
.harap-harap dapat la aku siap kan nye....
kerana selama ini karya ku hanya berhenti separuh jalan sahaja..
xpenah nak habis..
dengan itu aku memohon supaya Ilham ada bersama dengan ku sepanjang tempoh itu...
plot-plot yang tersusun dengan cantik...ayat-ayat indah mencirikan sesuatu akan terhasil...

Moga Ilham itu sentiasa mendampingi aku....

p/s : kalau org yg benama Ilham muncul pn pe salah nya kan klu dia memberi Ilham kepada ku.... ;p

23 June 2011

Good n bad news...

kalau korang kan mana satu yg korang nak dengar dlu...good ke bad news??hurmm bagi aku aku nak dengar yang bad news dlu sebab nya, bila da sedih, ada berita yang gembira menyusul..so xde la sedih sangat..tp kalau da cakap ngn mama, good n bad news mama campurkan sekali..agak nye xnak la bg org terasa sangat kan...emm hard to swallow it all but xtau la pe yg sampai kat mama n ayah..did i eva do right?? i juz can't be that perfect, i'm juz a human... Ya Allah beri la aku kekuatan untuk mengharungi semua ini...aku beserah kepada mu dan memohon kepada mu...

tapi dalam kesedihan aku ni aku rasa bersyukur sangat-sangat..akhir nya abang ku akan kawen..hehe walaupun agak cam kena paksa la..haha lawak pun ada tapi i pray the best for u my brother..ouh org bagi la you guna bilik org on that occasion..tapi you ubah-ubah la kedudukan perabot dalam bilik tu ye..agak cm xbpe nak sesuai la klu the furniture like that..
owh if you need any help i'm here..mne org xsanggup nak tolong you pe je, da kata pn u abg org kan..the only one lak tu..sure la kitorg sangat-sangat excited..sangat-sangat xsabar okeh..org nak terlibat dari saat g merisik, tunang n even on your big day..oh n please jgn wat perangai gila you on that day..hehe cakap cam majlis nye nak dekat je..ell well, rasa nye 8 bulan lg tu xde la lame sangat kan..risik n tunang tym raye t..hehe hopefully jadi la ye kali ni...dari bpe thn yg lepas, kalau org tanya next year, next year...tah ble nak sampai nye..may u n kak Dina kawen thn depan..xsanggup tunggu lagi..haha

yang bad news nya cite yang org dengar dari mama...adat la dudk rumah org kan..tapi sangat xbez...hari-hari camni ley kurus tau x...asyk makan hati je...eh ok gak tu kan..emmm da malas nak cakpa pasl ni...

ouh n aku ada 1 misi ni...mau satukan kembali cinta dua insan yang masih menyayangi...dua-dua kawan, sahabat dan clik aku...harus la aku mahu melihat mereka bahagia kan..hehe tp misi pertama ialah mendapat kan no fon si jejaka ini...sambil-sambil itu menyuruh gadis itu keluar dari tempat yang ada orang yang menyesak kan dada itu..kisah mereka ini hebat..mana tau satu masa nanti akan ku jadikan nukilan ku...kisah cinta agung tapi masih ada halangan dan rintangan di tengah-tengah...ouh untuk kamu-kamu juga aku mendoakan kisah kamu mempunyai penamat yang indah dan bahagia...suka lihat kalian berdua...serasi bersama... :)

moga mempunyai kekuatan untuk melaksanakan misi-misi ini...lihat abg. kak Dina, si gadis n si jejaka bahagia...moga jodoh kalian sangat kuat n kalian-kalian memang jodoh kalian-kalian ye..happy for you guys.... (^_^)

11 June 2011

Untuk kalian-kalian yang ku sayang

lately ni xtau la..terasa rindu menyelubungi diri ini...rindu arwah, rindu my family, rnd abg (my dearest abg Rizwan Abdullah)...banyak sangat ke rindu dalam diri ni? tertanya gak..rasa tu mengebu2 (cm kueh apam) rasa penuh je diri ni..dada ni pn rs sesak je ngn rindu ni..orang2 yg aku penah rindu dlu xde lak..cume mereka2 ni la yg ada dlm diri aku sekarang..rindu sampai terasa nak mengalirkan air mata..xtertahan rasa nye ble ingt rindu ni..aku tersangat la confuse ngn diri ni..kenapa rasa rindu ni mengebu2? aku rindu mereka takala aku bekerja..aku rindu mereka takala seusai nye solat..aku rindu mereka takala mahu solat..aku rindu mereka tika berjalan..aku rindu mereka tika menonton..aku rindu mereka..ahh yang pasti aku rindu xkira masa..xkira waktu..xkira tempat...malah aku rindu mereka tika mata ku mahu lelap berlayar ke alam mimpi...

terkadang aku terasa sayu mengenang mereka..aku mahu ketemu mereka..aku rindu...terasa mahu memeluk insan2 yang aku rindu..mengapa??mengapa aku rasa begini? apakah maksud nya? aku binggung..aku keliru..bukan aku tidak pernah memikirkan sebab nya...pernah..malahan sering kali aku fikirkan nya...aku mahu ada di sisi mereka2 ini...mahu rasa kehadiran mereka2 ini..mahu lihat keletah mereka...aku mahu ada di dalam dakapan mereka...aku sayang mereka..sayang yang teramat sgt2...mereka tunggak aku berdiri...mereka kekuatan ku...memikirkan mereka, aku kuat berdiri..

kt masing2 ada cerita da ceritera masing2...kt masing2 ada beban dan masalah sendiri..aku tidak mahu menjadi beban..aku mahu menjadi peringan beban kalian2 yang aku sayang...aku mahu lihat senyum tawa gelak kalian..tp tidak sekali2 tangis sedih mu..kerana aku jua merasa kesakitan sedih kalian...seboleh mungkin aku mahu mengukir senyum dan tawa di bibir kalian...

ahh kalian, aku rindu...semakin rindu pada kalian...aku mahu mendakap kalian sepuas hati ku..aku ingin berada dalam lingkungan kasih dan sayang kalian...aku sayang kalian semua...maaf aku tidak dapat menahan air mata kerinduan ku dari gugur saat post ini aku taip...peluk la aku...dakap la diri ku ini.....

10 June 2011

Jauh tapi Dekat tapi Jauh...

haa cmne tu...jau tp dekat tp jauh..haha ni story psl kakak aku n aku la...td tym kje mama ada msg ckp kakak ckp da lme xjmp org...xnmpk mke org da comel lote ni...hehe klu kakak bc ni sure dia ckp aku perasan..haha then call la kakak, hampeh nye org, tgh tdo lg...pedulik hape aku, aku kcu gak..haha kakak aku je pn kan..g pn dia xmrh pn aku kcu dia..bersemangat berstory kat aku lg ada la...

ha ni 1 story yg sgt mengelikan perut aku...pg td aku bukak la FB, sj2 la buang ms b4 g kje kan..(yela tmpt kje dlm 10 ke 20 menet je klu nek kte...)jmp la 1 wallpost by my o\the only 1 big brother kat my mom nye wall..haha nak tau xdia taip pe?? happy bestday my mother...hahahaha lawak mmg lawak.bkn sbb dia wish tu..ok la tu dia nak wish gak..tp sbb dia slh tarikh..hahaha birthday mama is on the 12th la my dear big brother...hahaha aku n kakak da tergelak2 je on fon ble ckp psl bnd ni..aku rs klu aku da kat uma lg la meriah aku gelak kan dia..ada anis, adik, aira, kakak, ayah n most importantly ada mama..hehe miss u mom!!

then borak nye borak la ngn kakak, dia tny da bpe lme ea kt xjmp?haa aku pn ligat la pk..rye cina xblk mlk, hurmm ble aku blk uma ea??jrng sgt2..emmm dia ada kat uma, aku kat s.alam..skng ni pn dia kat uma aku kat KL..hurmm laz2 dia yg ingt...nak tau ble laz ktorg jmp? rye thn lpas..hamek kau!! lme gle babeng la...aku pn cm xcye gak la...aku try gak ingt2 blk...tp mmg btl pn aku ngn dia jmp laz ms rye ari tu....rye haji? rs nye emm tah la..memory lost la...msk virus la kot ni..iskh3 trok la..

lme gle xjmp kakak..dia da rnd la tu nak jmp n gdh ngn org..biase la tu, aku ngn dia kdg2 xbpe nak ngam..tah aku pn xtau..tp kakak ngn adik2 yg len sume ok je..tu yg aku heran tu...ooo aku xngam ble dia da msk bab korea, jepon n cina dia..klu english story tu mmg aku lyan la...ala bab tu je yg kami xbpe nak ngam..haaa tp skng ni dia da ley ngam ngn hobi aku..that's it, bc novel..nak kumpul tu blm smpi tahap dia lg kot..tp skng ni ada la dlm 3 4 novel gak dia da li..hehe ni sume pngaruh aku la..bg dia bc nvel2 yg bez2..laz2 dia pn sngkt ngn nvel..haha yes!! da de geng li novel..

kakak, ble la nak lpak ngn dia ni..huhu miss u guys all...rye je kan kt dpt kmpul reramai..tym2 len jgn harap la nak lengkap kt 9 org dlm uma tu...ni 1 lg hal, ble la yg 9 org ni nak lengkap jd 10 org...da berthn rs nye kak D tu tgu abg..nak tlg abg tu mjlis dia pn aku xtau cmne nak tlg..aku pn xkje lg..kdg2 pn paw abg (wlpn slalu xpat). xpe la klu da jodoh xkemana kan abg n kak D..juz wish u stay wif my big brother till end..

Miss my dearest family so much...

08 June 2011

rindu bertandang lagi

well 4hb ari tu ulang tahun arwah Farhan pergi..spe dia? dia la org yg paling aku sayang lepas family aku..dia la adik angkat aku...aku da anggap dia cm adik aku sendiri..manja dia ngn aku..nakal tu biasa la, bdk lelaki kan..tapi peribadi dia, sgt la baik..menarik..sopan je..aku sayang dia sgt2..mereka juga, keluarga nya..

4hb ari tu genap la 8 tahun arwah pergi...sekejap je rasa..alih2 da 8 tahun da peristiwa tu berlaku...perkenalan pertama yang tak terduga..menjadi kenalan yang sangat rapat..yang memahami diri ini...kesayangan aku selamanya..

tapi apakan daya, jodoh aku dengan dia xpanjang..Allah lebih sayangkan diri nya..rindu..mmg rindu..tp xley nak wat pe la, sbb aku tau ia akan menyeksa diri nya...apa yang aku ley wat is sedekah kan al-fatihah pada diri nya...

tapi kita ni hanya manusia biasa, rindu itu akan bertandang gak sekali sekala...bilamana ada peristiwa yang mengaitkan diri nya..seperti sekarang ni berhubung dengan adik dia buat aku teringt dia..ahh rindu lg..aku harap dia tenang di sana... di sisi orang2 yang beriman da di sisi Nya..amin..

akak rindu A'an sgt..akak sayang kamu selama nya...

31 May 2011

A lil bit of this and a lil bit of that....

blog  ni suppose to be on on the first day of my practical day. but i'm staying at my aunt house so the plug is quite limited. if i want to on9, i can't charge my fons. same goes if i want to charge my fon, i can't on9. so i choose to charge my fon n not on9. n here im. updating my blog early in the morning. bukan apa, tadi sebenar nye da tido, but terjaga. sbb my aunt n my cousins br smpi dari melaka. they all pindah barang dr uma abg kat seri kembangan to kl and some stuff to melaka. emm maybe not some, but a lots. org balik- balik kerja pn tadi tgk rumah OMG! sgt la byk barang n xley nak ddk lepak pn. so i start to remove all the boxes on the dinning table, rearrange a bit of the furniture, sapu-sapu rumah cket. da sudah tu ok lepak bukak tb. nasib bek xyah masak, sebab alang da masak bihun pg td. so org juz panaskan je. ouh lupa apit balik td dia ada ubah cket lagi barang-barang kat dalam uma ni. kata nye ini mengikut permintaan abg. so biar la kejap dia ubah-ubah the furniture. org da xlarat da nak buat pape lg..huhu

ni lagi 1 benda yang xtercapai oleh akal. n agak pelik la. sebab i suddenly missing my pet brother like i really missing him. so what the hell is this? well i choose not to think bout it much, so that i won't be bother by the feeling. or it just that we not that oftenly meet each other that's why i start to miss him. 'hye you bro, dunt think much lar. you r my brother right.' just you know me a lots than my own brother know me. hehe except for my childhood time. haha and of i can, i don't want you to know it. it's kinda embarrassing for people to know how i'm in my childhood. mmg sgt xtercapai dek akal ku. haha tp xpe dia rajin layan adik dia yang sorang ni. da la nakal, pale tah pape je.
so to abg, 'tq so much sebab rajin layan nuha ye. sayang abg lebih dari biasa.' haha ;p (wink n tongue)

well as for this several days, i been feeling like a working women or wife but not a working mother. well how was it? damn tiring. i salute all the working moms and wife out there. you guys did good (just include the moms and wife that cook and tend to take care of their husband and kids so well). but probably i feel extra tired because of my traveling method for and back work. to go, i got abah (tq abah!) to send me half or my journey, but to come back from work, i need to walk from work to home. it's takes about 50 minutes distant. so you make the maths. today i just drag my leg home and finally i'm home. while walking, i got to thinks for many things, such as maybe or if question. erkk not question but conditions. in which the example are, if i juz got license and have a bike, it would safe me the tired for stay up late or do what ever other things that i need to do. emm maybe, if i have a driver, so that i'm not this tired by the night.

this is very2 late of my post..huhu well work, starting to be interesting as my project will be starting to start tomorrow (1st of June). so i'm not that bored lorr. but according to my reading of the method, the procedure will be just around 1 hour latest. so after that i'll be bored to death. as i dun't have any distraction to keep my mind working and awake. if only i got my novel to keep me company all the time. to buy a new 1, i don't have the money. i only left with RM10 in my purse. how to survive? hurmm

it almost 5 o'clock already, so i'am going to clear my desk and getting ready to go home. it's a long way home. but thank God that the weather is just nice for me to walk all the way home. not too hot like yesterday till i got headache. so this latest post is kinda a rep for the long time i've been gone not updating.

23 May 2011

Practical oh practical

huhu ari ni da 23hb...sepatut nye aku stat prtkal 10hb ari tu ..tp nak wat cmne ada la hal cket nye kat pihak sane..so aku mula la 23hb..tp surat aku xdpt pn..xbc pape pn lg ni..emm cm kre nye xtau pape la ni..so juz wat xtau je..

skng ni aku xtdo lg..npe??tah la aku xley nak tdo..puas da aku pkse mata ni tuk tdo..tp xnak lelap2 gak..pe la yg ada kat ple ni...klu la ley tau kan senang..

cm mcm2 je yg ada..nervous pn ada gak ni..pe la yg akn happen esk ni..will i b ok??hopefully i'll b ok..hopefully i do well..emm jgn la ngtuk gle babeng t...

n now i'm watching the most stupid story eva.haha n i'm a bit stupid coz tgk cte ni gak..haha same goes to apit..cause he watching it too..ouh n it's really ridiculously stupid n funny..despite this story is bored n what-so-eva, my eyes still didn't want to close yet..it ain't sleepy yet..ouh come on it's 4.39 a.m already..by the time i sleep, i get to wake up again..huhu

i'm kindda bored now... mata oh mata sila la lelap sekarang...nak kata da terbiase tido lmbt, xde la lmbt cmni..mayb travel kot td, tu yg xley nak tdo tu..huhu

ok i'm going to try to sleep again..it's too late already....gud nyte all....

25 April 2011

Wondering....wondering....and keep wondering....

adakah sedikit itu punya makna yang besar??
adakah ia akan membawa kepada perubahan dalam diri ini??
adakah aku bersedia??

24 April 2011

2nd trial...

hehe ni 2nd trial aku masak nasi ayam...masa 1st tym tu agak xjd la nasi dia..terlebih air..yg ni walaupn nono cakap ok tp aku tetap rasa ada yg kurang..nasi dia la..yg len sume aku rs da capai tahap mama nye masakan..hehe sedap..emm ayam dia wat biase2 je..goreng dgn sos tiram n kicap cket..hehe tekak tgh xsedap pn tp still rasa ayam tu agak melapasi piawaian yang di kehendaki la..hehe
then sup dia, cm biase..sos dia yang pada mula rasa agak masam akhirnye tym makan tu rasa sdap lak..haa ada lauk extra cket td...wat la tauge masak sos tiram..rasa dia?? cm rasa tauge msk sos tiram kat restorant rasamas..sedap wa cakap sama lu..ni bkn kes msk bakul angkat sendiri okeh..ni kes mmg sedap..haha credit to nono, sbb dia yg nak lauk ni..hehe


all the lauk..


hehe tgh2 makan br teringat nak snap pic masakan yang berjaya ni...tbe2 rasa lapa balik ni..huhu cmne ni??


ayam goreng with oyster sos n kicap....


sup ayam yang bg aku agak masin but not to nono..hurmm is there something wrong with my taste buds or with nono taste buds??got to check them up.. Doctor!!


sos/sambal yang berjaya n pedas...atas gabungan cili merah n cili padi cket..super yummy!!


yummy food..


sayur tauge sos tiram yang sedap n mengundang tuk masak kembali satu masa nanti..

yess nasi ayam da lepas..pas ni nak try belajar pe lg ea? hurmm tgk dlu la..pape pn malam ni kne masak nasi lg...nasi xcukup..lauk banyak, tp nasi xcukup..huhu nmpak sgt kami makan nasi lebih lauk kurang..gotatogo, need to continue my study for my wednesday paper..hurghh da knyg ni ngatuk lak..malas nak study..cm nak tdo je..huhu

15 April 2011

Book of Record...

Terbaek gle ari ni...
aku di suruh melupakan 2 orang pada hari ini...
mmg terbaek la korg...
'congratulation' to Nurhafizah...
1 achievement yang sgt menarik dan terbaik dalam sejarah....
sgt congratulation!!

No comment......

sekarang ni pukul 3.28 a.m.....a.m okeh....sepatut nya aku da tido...tgk nono kat sebelah seronok je tido...tp aku masih berjaga...berjuang study tuk test kol 10.30 a.m nanti..pe nak jd?? tapi pe yang ko wat sekarang ni fiza??ko bkn nye study..tp ko update blog..
huhu nak wat cmne..klu fikiran n hati serabut..pe kje pn xjd..tul x??serabut nape??hurmm xde la pe sgt nye..tp bnd ni tetap menganggu fikiran ku...kenapa??sebab nye datang dari 2 orang..hurmm yg seorang tu dlu, yes aku mmg ada perasaan ske kat dia..dan ada perasaan tuk nak couple ngn dia..tapi lame-lame, perangai dia membuat aku annoy sgt2 kat dia..tah pesal tah..so there is no feeling 4 him langsung..then the other person ni, da lma da sedia maklum yang dia sgt suka n love me...but i juz xley nak accept him..sebab nye, hati ni da serik..da takut tuk trme org kat hati ni n takut tuk terima kata-kata n janji-janji seorang lelaki..da banyak kali aku terluka dan janji hanya tinggal janji..aku hanya dapat melihat dari jauh..hanya dapat menyimpan dan mengingati janji-janji tersebut..tuk melihat org yang aku harap pada suatu masa dulu tuk mereliasasikan janji-janji tersebut pergi meniinggal kan diri ku sendirian..tanpa sebarang kata dan alasan yang aku boleh terima..
janji yang setiap orang ingin kan tu memakan diri aku...melihat orang lain bahagia dan mencapai janji yang pernah aku buat bersama dengan orang-orang tersebut...cemburu tu ada tapi aku tetap mendoakan kebahagiaan mereka-mereka...
pe yang ada kat hati aku sekarang ni???emm malas nak pk lg pe yang ada kat hati ni..emm sekarang cm terasa nak tido tanpa study...sebab aku da xley nak study pape da ni...terasa tertekan yang amat-amat ni...cam hell la rasa ni...serabut tak ingat...deymn...
gud nyte peps....

14 April 2011

Rindu yg gedik!

tbe2 trs rnd nak jln2 kat MP..DP..kat banda hilir..haha cm da lme sgt2 xg lak..emm tbe2 tingt p0pular yg sering aku kunjung sejak sk0la rendah dlu..dr tingkat 1 smpi tngkt 4..tula tmpt lpak aku dlu..haha rnd k0t nak g sne..t ada ms 0rg akn g gak..hehe

13 April 2011

sudah sampai ke tahap maksima..

musim test hampir abis..menandakan demam final sudah menjengahkan wajah nya..dan akhir nye, aku sudah menpunyai sedikit semangat untuk mengulangkaji pelajaran..dengan berbekalkan m0vie2 baru dan lama sebagai peneman study sehingga ke pagi..hehe dan makanan, kerna semestinya aku akan kelaparan waktu study..dan tika waktu ini, aku mengantuk tak ingat dunia,gara2 study Dan tak tid0..tahap maksima akan ku capai untuk final kali ini..D0A kan aku yesupaya aku berjaya final ini.. (^_^)V

11 April 2011

Mimpi.....

masuk ni je da dua kali aku mimpi benda yang sama..kadang2 aku pn keliru ngn mimpi ni....kenapa aku kne mimpi ni?? tp mmp kali ni cm lbh mesra..lg byk sokongan..huhuhu pe pn makna mimpi ni, yang penting, aku nak sambung tido n mimpi yang enak2...
selamat malam...........

06 April 2011

waaaa~~

errkk hello encik april..huhu da 6 april, tp br ada entry baru?tersgt la bz ye ank2..mngu ni je berderet2 test..yg ni haa yg wat xtdo..eh da tdi la td..then br bgn la ni..dok wat esemen..nak anta wktu klaz t..huhu sgt terok perangai..da la cri mklumat xde nye sume..huhuhu tension2...

so xley nak lelama kat page ni..t kje xciap..ni gerenti da xtdo ni..uwaaa~~ rs cm nak ponteng klaz je esk juz tuk tdo..huhu adik2 jgn tiru okeh..sgt xelok tuk kesihatan...berjaga malam2 buta cmni..ngn ponteng klaz..sgt tidak di nasihat kan tuk wat....akak2 cmni xpe..ada sbb2 yg xpat nak elak..huhu

ok2 smbung wat esemen...t ada masa update lg ye..huhu

01 April 2011

Tenangi aku.......




Rindu orang memanjakan diri ku...
Membiarkan diriku bersandar pada tubuhmu...
Melingkari tubuh ku dengan tangan hangat mu...
Membiarkan kepala ku lentok didadamu...
Mendengarkan setiap patah kata ku dengan senyuman...
Membalas katakudengan lembut tanpa menguris hati dan perasaanku...
Mengucup kepalaku takala air mataku jatuh ke pipi...
Mengeratkan pelukan mu ditubuhku
dengan kasih yang tidak terhingga...


30 March 2011

Love, pink, gurlz..

GURLZ, LOVE n PINK are always connected..
why??
is it because that most of the gurlz (excluding me) like pink?
or gurlz always involved themselves in love business?
well gurlz r juz being gurlz..
they love something that are sweet and nice..
but i'm a gurl..
but i'm not like them..
hurmm why??
well perhaps past teach me that love is not always bring happiness to me..
this is only just my personal thought and experience okeh!
and pink is just yucky to me..
it's not suit me in any way..
but i do like red...
it's kindda awesome color..hehe
conclusion, not every gurls are related to pink and love..
there are some gurlz that are not really into pink n love........
well everybody is into love but not that deeply..
as for me, i wanted love after marriage...
why??
hurmm 
because only then i have something to stand for if we are fighting..
it's not that stand for the love ones before marriage is wrong..
it's just i think it is more appropriate and exciting like that..
knowing people after your marriage...
hye, it's out of topic..
will be other post just for my opinion on love..
hehe
adios...
have a nice day n always watch out for gurls that are not into pink..
they can be my geng..

28 March 2011

arrghhhhh

bengang...marah..kecewa..sakit hati..tertekan...tak ada mood..geram...benci...tak suka...errgghhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

Xpatut tol........

ada ke patut org bebel dia ckp comel...
cheh!!
mmg xptt...
ske2 je kan...
ley gelak2 lg tu...
huhuhu
n ckp comel...
mata senget!!
otak mereng!!
huh!!
sgt xpuas hati!!

25 March 2011

Pohon aku

beri aku masa untuk sejuk..
beri aku masa untuk reda..
beri aku masa untuk mood hadir kembali....

Aku lagi??

isshhkkkk
 aku gak yg kne..
lg lg n lg...
ada je bnd yg aku wat xkne...
sume bnd cm slh aku...
perlu ke cmtu??
emm fine la klu cmtu....
aku diam je..
ikt je pe yg korg nak...
nak sgt kan....
so jgn byk bunyik t ea....
huh!!

pnt cmni la....
pnt sgt..
selamat malam n selamat tinggal.....

23 March 2011

Kisah aku.........

Aku ada lah aku..
aku tidak boleh jadi seperti mana mahu mu...
aku hanya menjadi diri aku sendiri..
terima aku seadanya
atau lupakan aku sepenuhnya...

21 March 2011

Ini aku sebenarnya...

aku ngaku aku mmg degil..
aku ngaku aku mmg xdgr cakap..
aku ngaku aku xske kne pakse...
aku ngaku aku xsuka org bebel..
aku ngaku aku suka layan lelaki...
aku ngaku aku suka wat bodoh je pe yg org cakap..
aku ngaku aku suka wat org len skt hati..
aku ngaku aku punya 1001 alasan....
tapi aku   ikut gak pe yg org cakap dlm diam...
tapi aku dgr gak pe yg kalian nasihat n soh wat walau lambat...
tapi aku akn ikt gak kata kalian...
tapi aku mek gak sdkt sbyk pe yg kalian kata...
tapi aku dibesarkan dgn lelaki keliling aku...
tapi aku sematkan dalam hati dan ingatan...
tapi aku sendiri sakit hati....
tapi aku hanya berkata, tidak ada mksd sbnr nya....


aku menangis sendiri akhirnya....
aku sendirian menanggung ape yang aku rasa kini...
aku sepi..
sesepi tasek yang terbiar...
aku mahukan org menjaga dan membelai diri ku...
kerna sesungguh nya aku sgt mnja dan mahukan perhatian....

17 March 2011

Lagi, lagi dan lagi.....

masuk ari ni dekat seminggu da demam..huhuhu well at 1st tu xde la trok sgt..hurmm nak kte yg ni trok pn, no cmnt...ms yg 1st day dmm tu dia cm tbe2 je btuk trok n bdn trs pns..huhuhu xagak2 tul la nak dmm ni..then 2nd day tu ingt da baik la...so pe lg, melompat2, menari2 (eh menari2 ke??) men hulahup tu kre menari2 la kan..hehe emm n yg sewaktu dgn nye..blk dr fmly day tu ujan la mencurah2 ke ladang gandum...hehe mengambil kesempatan tuk men ujan (jgn mrh ye awk,bkn selalu dpt peluang cmni..ngee~~ ) then 4 da next day tu, bdn pns blk...tp jap je..smpi tghari je...tp agak xlrt gak la nak bgn n stdy sume..huhu terok tul perangai la..ari isnin tu, hurmm ok batuk da sgt la trok...suara da betukar...in fact ari ahad lg suara da ilang..emm tekak da perit gle...selasa, mencatat sejarah kena pakse g PK..mmg bnd yg pling xske nak wat..MENCIK!! ubt pn mkn la...since da dpt ubt free, wlpn tercekik2 mkn ubt tu..huhuhu bluueekkkk!!! xsdp langsung....tp still xbek2 gak...air dr idung mencurah2 ke ladang gandum yg xbpe nak subur...huhu

n sekarang ni tekak still perit lg wlau nak telan air suam pn..isshh ble la nak bek tekak ni...nak mam eskem....nak mnum ribena ais...yum2 dap nye...emm nak emm nak emmm haaaa.....nak mkn pizza...wth extra cheese...nak mkn bubur aym mcd..ouh oreo mcflurry ku...rnd gle ni..huhu nak...emmm...naakkkk....emmm pe lg ea...td rs cm nak mkn mcm2...ni da lpe da..huhuhu

ni nme nye da kne tdo...lau x t kne bebel..huhu bencik org bebel2...mls nak lyn org bebel2 ni...bia la dia bebel sorg2,,,bkn nye dgr pn...hehehee

ok2...tdo2..nyte2....selamat malam....
as salam

11 March 2011

Ini aku...

aku tampak keras dari luar..
tp hakikat nya aku lembut di dalam...
aku xbisa ditegur secara serius..
aku bisa nangis serta merta...

aku tampak keras dari luar..
tapi jiwa ku lembut...
senang sentap walau sekecil cuma...

aku tampak keras dari luar
tapi aku lembut di dalam...
aku bisa mengalir air mata pada hal kecil..

aku tampak keras dari luar
tapi aku lembut di dalam
aku perlu org sayang dan manja aku..
aku perlu org belai dan sokong aku..
aku perlu org faham aku

Aku.......

T.I.R.E.D.

10 March 2011

penat sepenat nya...

aku rs da smpi had da aku dok jg ati org...ati aku ni da rs pedih,skt, luka, da cm parah je...AKU PENAT GILA!!! korg phm x??bkn aku slh kn korg..tp pk2 kan la gak...ada byk ati n pihak yg aku kkne jg...xksh la org tu bek ke jht ke...terok ke...dorg pn ada hati n perasaan gak...perlu di jaga gak...bkn nak jg ati sorg je...hurmm...

tau xdr jg ati korg2 ati aku ni da jd cm ape da....da xde rs pape pn...juz phm la situasi aku gak....npe aku wat cmtu...npe aku wat cmni..bkn sbb ske2 tau...tp sbb jg ati..n sbb tu gak la....org mrh kat aku...what the hell!! mmg aku mrh ni..mrh sbb org xnak phm aku....org aspect aku je phm n jg ati dorg..cm aku xde hal la kan...fine!! aku sgt3 terasa ngn korg....ble aku ckp bg aku ms...bg jela...mmg korg xkan phm npe aku cmni...

aku penat...ati aku skt..ati aku luka...ati aku pedih.....fine!!!!

terima kasih la korg wat aku cmni.....
' aku mmg ske hati aku remuk sbb jg ati org...selalu2 la wat ye..'

09 March 2011

Deymnn!!!!

pg2 aku da badmood..npe?bgn2 je sume kje cm xkne..ada je mslh nye..haisshhh!!!! then, dlm bas ada lak 2 org ni..pki kst eh sandal, tumit dia xnak lak kera kn..pjak la kaki ku ini..hampeh da kat ctu..sbr je..ikt ati mmg da mkn maki da..tp sbb pk pg2 n mls nak gdh ngn org, so snyp jela..then, ms nak nek fac, haa ni lg aku xley blah..aku da rs cm iring org kwen da..klu ikt kn ms abg wan kwen tu xde la slow gle nak mampus cmtu..langkah kak ku ni ku rasa slow tahap jln ngn  siput mmg aku mng la..siput tu slow gle2.. Emm tp still lembab korang tau x..sti la korg xtauN..bengang gle la aku..conclusion nya, aku sgt BENGANG arini..huhu

07 March 2011

04 March 2011

emo jap...

tomorrow is my birthday...tp sejak semalam da rs cm emo..rindu mama...missed to tease her..n her teasing..well here is my christmas list...eh cilap...birthday list (ingt lg xyg my 2 birthday list dlu tu? yg tu real nak tau...haha) xde la big mne pn..since org xpat nak blk diz birthday, so i juz wanna to be with my loves ones....spe??haaaaa spe2 yg rs diri dia tu disayangi dan penting in my life, dia la tu...eh korng la tu...ni bukan bercakap pasal seorg tau..ni cakap pasal ramai-ramai..sebab nya, org sayang ramai orang...tp untuk yang special tu....hurmmmm.....perlu ditilik lg...cm xde je...yang hampir-hampir nak ke pecial tu ada la sorg 2...pe ayat cm agak-agak xde blah kan...huhu do i look like i care??haha da2 jgn nak marah2 lak...korg sume aku sayang...betul. xtipu..so aku nak ada ngn korg..huhu sounds sgt demand yang sgt teruk kan...hampeh tul!!

03 March 2011

Hebat or Player??

Lelaki itu, ramai peminat....HEBAT!!

Perempuan itu, ramai peminat.....PLAYGIRL!!!

kenapa cmni??

Caution

huhu pelik...xpnh jmp lg sblm2 ni...ble aku sakit ada org jangkit n skt 2x gnda dr aku...hurmm korg pnh rasa cmtu x??then ble dia jngkit, aku elok...da ley men lompat2 n tajang2 org...hehe bez ble xskt.tp xbez ble skt n dia lame..n org bebel soh mkn ubt..haisshh la cukup xske mkn ubt...

uurrggghhhh tbe2 tjg sbb tdgr bnyi pntu gedegang...gluppp....................
        

                                                                                             * to be continue why...............*

02 March 2011

Hate this feeling....

bez fren...
tp mcm lbh dr bez fren...
knp cmtu??
jgn wat sy confuse ley x??
kan da nangiz....
benci kamu kerana ini...
buat sy nangiz tuk kesekian kali nye...
buat sy termenung tuk sekian kali nye...
buat sy binggung tuk kesekian kali nye...
buat sy tertanya tuk kesekian kali nye....

01 March 2011

ting ting t0ng t0ng t0ng t0ng t0ng......

Da malas gle nak stdy.. Spe2, ley masuk minang saya sekarang ye..

My Passion.....

Td pas test carbonly yg byk mencarut  mengarut dr jwb dgn betul ajak la cik non kua..mle2 tu ssh gle nak decide nak g mne...mle2 rangcang nak tgk wyng...tp ble tgk harge dia cm nak cekik org2 yg tgh xbpe nak ada wet ni, so btal la niat nak tgk wyng...

but still nak g sunway piramid..xtau la npe...tujuan nye simple je, nak li bekalan mknn yg da kekeringan kat uma ni...smpai jau cmtu skli..hehe dlm teksi otw nak g ktm br text my sis, yna ajak sekali..byng kn dr selayang nak g sunway piramid tu, jau kot..huhu laz2 minit br ajak..kamu mmg cmni kan fiza...laz2 minit nye planning..klu la ayah tau..bis la kamu..sure kene bebel nye la..xde planning lsung..huhu ampun ye ayah..org mmg cmni...ske men terjah2 je....ok back to da story, sementara nak tgu yna tu ktorg li la stock yg rs perlu...then jln2 lg...call yna dia ckp dia tgh tgu tren...ckp ngn nono, lmbt lg ni..perut kami da bunyi2 da...almaklum la bgn2 trs g test..mne smpt nak mamam pape...tu yg bunyi2 tu..then sngah daily fresh, li waffle ngn air..uhuk3...air ice lemon tea..korg byng kn jela mke aku mnum air tu cmner kan...aku rs kalah mke bdk2 mkn gula2 yg masam tu...cik non yg tgk pn gelak je..huhu sampai ati awk gelak kan sy ye...sy ggt awk t br tau..huhu tgu pnya tgu akhir nye penantian kami tamat la...yna smpai ngn pakaian serba itam...eh da cm aku je..cuma tudung ngn beg je putih..klu x da ley join berkabung da td..ngee~~ terok la kamu ni fiza...
hehe jla2 ssh gle nak decide tmpt nak mkn..laz2 kami mkn kat cni haa
The Chicken Rice shop...
pas tu g jln2 haaa msk la 1 tmpt yg sepatut nya aku elak kan...sebab nye klu masuk tempat tu, mmg xsah klu xbli something...jln nye jln la kat dlm kedai tu...eh lpe nak bgtau kdai apa...Popular la....haa smbg blk..jln ny jln skli mata ni tertancap kat sesuatu yang sangat-sangat di cari dari sem lepas lg...vol 3 the house of night nye buku...hard cover lak tu..harga same ngn yg soft cover..n design dia perrhhhh mmg superb..xcye?? nah tgk sendiri...
cantik kan...lom tgk lg kulit dia without da kulit lua...lg smart..ooo i'm faling in love more n more with this book....terbaek....5 star 4 da cover..n the story xyah ckp la kan..make me addicted....or like they use in this book, imprinted....!!!!!!haha

ok after short shopping 4 novel there,(where i wanted to buy the whole collection, but i can't), masuk lak several others kedai...jln2 cuci mata..ouh n i lovess to enter Daiso nye kedai...byk gle brng2 yg comel2...grm3!!!

then b4 we went back, masuk la 1 kedai candy ni..lpe lak pe nme kdai tu..but it's in japan n the meaning is the world of candy...and obviously i kinda out la....since i'm crazy bout candy n chocolate...n cute2 casing they in...they got doraemon, pooh n mickey....n not forget my green mr. froggy...comel gle.....ngn multiple choice of marsmallow n candy....seyesly it's a heaven to me...i was like crazy over there...

 various of candy... delicious....
yummy2.....moo mooo 














I WANT ALLLLL~~~~~

27 February 2011

S.T.U.P.I.D.

went to you is the most stupidest things i have ever done....
thanks for the word..
it's hurts me more than ever...

26 February 2011

Dia kamu dan dia.......

dia - masih dihati..masih sayang masih cinta...

kamu - sahabat teman dan kawan....

dia - masih bingung memikirkan nya...

harus aku dimarahi andai mereka-mereka membaca ini...harus mereka ketahui hati ku bukan boleh di paksa...harus mereka tahu aku sayang insan-insan ini...harus mereka tahu aku tahu apa itu cukup..harus mereka tahu hati ku bukan boleh di set...harus mereka tahu aku sayang dan cinta dia..harus mereka berhenti paksa diriku untuk melupakan dia dalam sekelip mata...harus aku tahu ini adalah salah...harus aku tahu ini bakal dan telah melukai mereka...harus aku berhenti laku begini..harus aku memahami hati dan perasaan mereka...andai mereka-mereka membaca aku mohon maaf segalanya..dan harus aku tahu maaf itu aku tidak layak untuk terima tetapi aku mohon juga kerana aku tahu salah aku..cuma ego buat aku tidak nyatakan terang-terang....harus aku tidak lagi terlibat dengan life mereka-mereka lagi...kerana aku hanya akan menyakiti hati dan perasaan mereka-mereka....harus aku hilang sebentar dari life mereka-mereka ini....muhasabah diri seadanya..dan menyesali apa yang terjadi....terima kasih untuk kenangan terindah ini mereka-mereka....mereka-mereka adalah yang terbaik pernah berlaku dalam hidup ku......maafkan segala yang pernah aku lakukan....aku doakan kebahagian untuk mereka-mereka sehingga ke akhir hayat kalian....sayang kalian tidak terbanding....

23 February 2011

diam, dengar dan resp0n..

duduk dengan ku..dengar kataku..diam..resp0ne ble prlu..Aku senyum..kau senyum..aku lega..kita bangun..pulang..

What have I done??

I need someone to talk to...

I need someone to judge my decision..

I need someone to comfort me when I done something..

I need someone to hear me out loud...

I need someone like you..

I REALLY NEED YOU.....

URGENT!!!!!

21 February 2011

Kau ihlam ku...

ahh sekali lagi aku lukakan hati insan yang sgt menyanyangi diri ini....

aku sgt syg kat dia tapi kerana takut terluka aku telah menyakiti hati nya..kenapa begitu sekali fiza??dan dari perbuatan ku itu, aku turut terluka di saat dia terluka...tetapi aku masih melakukan nye...kenapa fiza??aku sgt terok...sgt mengakui nye..aku sentiasa terlupa tuk menjaga hati org yang aku sayang, hanya kerana aku takut untuk terluka lagi...damn fiza...stop hurting the person u love...

dan sekarang saat aku menyedari nye, aku tahu sudah terlambat bagi diri ku untuk menjaga hati nye..kerana hati nya telah terluka teruk atas perbuatan ku selama ini..aku benci rasa ini..aku benci situasi ini...

aku ingin sekali menjaga dan membelai hati nya supaya dia tidak terluka...tetapi kenyataan yang sering aku hadapi menletak kan dia di situasi kini...aku benci...aku cukup tak suka melihat insan yang aku sangat sayangi terluka begini..tetapi apakan daya ku, hati ku telah hancur remuk atas kenangan lalu dan aku xmahu merasai nya lagi..lantas dia menjadi mangsa kekejaman perbuatan ku...maaf kan aku sayang...sungguh dari hati ku...

aku sangat inigi melihat kau gembira dengan diri ku..tetapi aku takut untuk menyerah kan seluruh hati ku kepadamu walaupun kamu telah memenuhi hati dan perasaan ku...

aku sangat menyayangi diri kamu...andai kini kau tanya soalan itu akan ku nyatakan kamu raja di hati ku...kamu telah memiliki hati ku...kamu adalah pemberi nafas dalam hidup ku....kau ihlam ku............ <3 u much n much more everyday in my life....

19 February 2011

xtau pe cer

ok aku da cm pelik-pelik da ni..xtau nak cakappe..sbb kjap kami gdh n jgn cri i lg..then elok da...then gdh lg n jgn cari i lagi...then bek blk..skng ni gdh n jgn cari i lagi then dia call aku..hurmm xtau pe cite kami skng ni...aku pn da cm konpuis..huhu pela nak jadi kami ni kan...ske ke x..ske ke x..ni yg nak kne men cbut2 kelopak bunge ni..huhuhu tension lak rasa nye...

da la mcm2 hal jd ari ni...tp at the end of da day aku pk +ve...sume yg jadi ada hikmah nye...ada bnd nye di sebalik sume ni...so jgn gelabah awl2 k...wlaupn da gelabah da jap td..hurmm u need 2 b more patient fiza..jgn cmni..xelok tuk kesihatan...

hehe the bez part of da day i pat buli yan..(hope kamu xbuli sy ye on the other saturday) sy da nmpk kamu cm nak ngz...tp kamu tahan je..hehe nakal xsy ngn nono??maaf ye kalau sy buli kamu lbh2...bukan niat sy...cume saya nak tgk muka kamu kne buli je...xpe sem akhir t sy nak buli awk kaw2 ye..hehehe tym tu klu awk mrh sy, sy ggt2 awk cm vampire ggt mngse nye..xpela tym tu kali terakhir kt smbt bday sesame..ms 1st sem kt jmp kt xrapat sgt tp da lme2 cket ms telah merapat kan kt kan..sy sayang awk tau..hehe 

well overall 2day not such a bad day except that i forgot my house key which located on my bed..deyymmnnn...!!so i was locked outside of da room 4 almost 3 hours..huhuhu ok skng ni headache da dtg blk...so hurmm tdo??xlagi kot...nak wat kje...tp esk nak kua awl...nmpk nye sy xley nak tdo mlm ni...to all gud nyte ye....

15 February 2011

Ku Bertanya...

Adakah diriku kau xperlu lagi
Adakah cintaku kau xperlu lagi
adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku
adakah insan lagi bertakhta di hati mu
hinggakan diri mu merubah cinta mu
mana kah janji mu yang kau beri dulu kepada diriku
kau pernah berkata cinta mu adalah selama-lamanya
bulan menjadi saksi pada malam itu
kau kata kau cinta
sayangku dengarlah rintihan hati ku
ingin kau kembali seperti dahulu
kenangan di jiwa membuat ku rindu kepada diri mu

kau pernah berkata cintamu adalah selama-lamanya
bulan menjadi saksi pada malam itu
kau kata kau cinta
kira nya diriku kau xperlu lagi
simpan la kenangan cinta kita dihati
walaupun sukar ku akur kali ini
biarlah ku pergi
maaf lah ku bertanya.....

by Adam.......

13 February 2011

Selamanya akan ku ingat......

org kata ble ada dpn mata kt xrti nak hargai..aku la slh sorg tu..nak wat cmner..ms dia ada tu aku xrs cm pe yg aku rs skng ni...tp ble dia da xde kat sisi aku baru la aku raa kehilangan tu..dan baru la aku rasa pe perasaan aku...tp harus kah aku nyatakan kat dia kalau dia da xnak dgr lagi pe yg aku nak kata ni...

pada aku yg aku rasa aku kenal dia, dia xkan terima pe yang aku akan cakap ni..sebab nye hati dia da banyak kali terluka dengan sikap aku...tu la org ckp sesal dulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna..HAMBEK ko!!!!

hati, faham la pe yang akal berkata...biarkan dia kalau kamu sayang dia...jangan di paksa benda yang da berlalu...kalau benar kamu sayang dia, biarkan la dia bahagia...tersenyum la kamu bersama senyuman dia..itu yang paling indah kamu boley lakukan...aku tau kamu akan menurut kata mu sendiri, tetapi dia sudah ambil kembali hati nya yang ada pada kamu...

pengajaran kali ini sangat bermakna dan berharga...jangan selindung pe yang kamu rasa lain kali...terus terang la kamu...jangan biar kan akal menguasi kamu saat kemu benar-benar ikhlas berkata-kata..

andai dia baca ini, aku mahukan peluang untuk membahgiakan diri kamu...kerana sesungguh nya kamu telah memenuhi segenap ruang dalam diri ku ini dalam sekelip mata...aku mahu menebus luka-luka yang pernah ku terbit kan pada hati kamu..izin kan lah aku membalut luka mu itu sehingga tiada lagi parut yang kelihatan..beri lah aku peluang untuk menyayangi diri kamu sepenuha jiwa dan raga ku...kerana kamu ada lah 1 keajiban yang berlaku dalam hidup aku....maaf kan la diri ku sepenuh nya...terima lah diri ku ke dalam hati mu...aku sangat merindui diri kamu.....dan aku sangat sayang pada kamu....